Gura Humorului

Gura Humorului, ca si Vatra Dornei, este o statiune din judetul Suceava care va intampina cu privelisti de neuitat.

Vatra Dornei

vatra dornei

Fiind o zona turistica extrem de cautata si foarte dezvoltata, trebuie sa siti ca posibilitatile de cazareVatra Dornei sunt numeroase. De la hoteluri cochete si elegante, la...

Bucovina se numara printre zonele turistice cele mai atractive din Romania. Turistii sunt atrasi atat de frumusetea acestor locuri, cat si de numarul ridicat al manastirilor si bisericilor care populeaza aceste meleaguri, deosebit de interesante atat din punct de valorii lor culturale si estetice. Merita mentionat faptul ca aceste constructii arhitectonice au fost incluse pe Lista cu Mosteniri Culturale Internationale a UNESCO, ceea ce demostreaza inca o data valoarea lor inestimabila. Printre cele mai frecventate de turisti se numara Manastirea Putna, Manastirea Voronet, Manastirea Bogdana, Manastirea Sucevita, Manastirea Moldovita, Manastirea Humor, Dragomirna etc.

O alta caracteristica importanta a acestei zone a tarii este reprezentata de viata din mediu rural, unde s-au pastrat intacte multe traditii. Acest lucru este extrem de dezirabil in conditiile in care atat turisti romani, cat si straini vin in aceasta zona a tarii tocmai pentru a intra in contact cu aceste obiceiuri ale locului.

Din punct de vedere al ofertei de cazare in Bucovina aceasta este foarte ampla, turismul in zona fiind deosebit de dezvoltat. Indiferent de ce buget dispuneti, exista cu siguranta ceva care sa vi se potriveasca. Puteti opta pentru sederea in casele localnicilor, intrucat turismul de tip rural este foarte dezvoltat in zona. Astfel, veti avea posibilitatea sa va bucurati de toate avantajele unei gospodarii. Veti avea parte de aer curat si bucate gatite traditional cu produse proaspete, din ograda proprie a gazdei. Pentru cei care viziteaza zona pentru prima oara, aceasta este o experienta pe care nu trebuie sa o ratati.

Tot in ceea ce priveste ofertele de cazare din Bucovina, puteti alege sa stati la o pensiune de zona. Aici conditiile sunt mai bune din punct de vedere al dotarilor si facilitatilor pe care le aveti la indemana. Camerele au in general grup sanitar propriu, televizor si telefon si la cerere proprietarii unitatii turistice respective va pot pregati si masa. Astfel, veti putea avea parte in egala masura de conditiile moderne de sedere cu care sunteti obisnuiti, cat si de latura traditionala a zonei.

Astfel de unitati de cazare sunt situate in general in sate si in orase. Accesul turistilor in zonele unde acestea se afla se poate face fie prin intermediul retelei de transport in comun existente in zona, fie folosind masina. In ceea ce priveste tariful pentru o noapte de sedere intr-o astfel de unitate turistica pretul este variabil, insa ramane destul de scazut, la fel si pretul pentru masa, insa preparatele culinare din aceasta zona a tarii sunt atat de gustoase incat cu greu va veti putea abtine sa nu plecati cu sacosele pline acasa, la finalul vacantei. Asa ca puneti ceva bani deoparte si pentru ceva shopping tranditional!